Air Balloon

Nu am găsit tururi în Estonia

Din păcate, nu există tururi în această țară, dar avem multe altele similare :)

Caută un tur

Estonia

Salut!

Estonia este cu siguranță un loc minunat pentru o ședere scurtă și atracția turistică numărul unu din țară este capitala, Tallinn.

Tallinn este o combinație perfectă între istorie și modernitate, cu un centru vechi bine păstrat care datează din secolul al XIII-lea și o zonă mai modernă cu magazine, baruri și restaurante. Un punct de atracție popular în centrul vechi este Piața Vechi, unde se găsesc multe cafenele și magazine tradiționale.

De asemenea, Estonia are o mulțime de muzee interesante, inclusiv Muzeul Kumu de artă modernă și contemporană și Muzeul Estului, care prezintă istoria Estoniei și a popoarelor învecinate.

În afara capitalei, Estonia este plină de frumuseți naturale, iar Parcul Național Lahemaa este un punct de atracție popular, cu peisaje naturale incredibile și un mediu natural divers.

Sper că această mică descriere a Estoniei te va ajuta să îți faci o idee despre această țară minunată și te va motiva să o vizitezi în curând!

Toate cele bune!

Mâncare în Estonia

Dacă vizitezi Estonia ca turist, îți recomand să încerci următoarele preparate:

1. Vareniki - Acestea sunt niște chifle umplute cu cartofi, brânză sau carne tocată. Sunt foarte populare în Estonia și constituie un preparat tradițional foarte gustos.

2. Pea Soup - Este o supă cremoasă și aromată, făcută din mazăre uscată, cartofi și carne de porc afumată.

3. Smoked Fish - Este un preparat foarte popular în zonă, servit de obicei cu cartofi copti sau o salată simplă.

4. Black Bread - Este o pâine neagră densă, făcută din făină integrală și servită în mod tradițional în Estonia.

5. Karjalanpiirakka - Este o plăcintă finlandeză, făcută din aluat de secară și umplută cu orez sau cartofi. Este populară și în Estonia și poate fi găsită în majoritatea magazinelor de alimente sau piețelor.

6. Sarea - Muzeul apei din Haapsalu, Estonia ofera o experienta culinara inedita prin prepararea alimentelor in sare groasa de mare, care le protejeaza si le aromatizeaza intr-un mod aparte.

Asigurați-vă că savurați și băuturile tradiționale, cum ar fi berea estoniană, de exemplu Saku, A. Le Coq și Puls. De asemenea, încercați Kali, o băutură răcoritoare și nealcoholică populară, făcută din malț și săruri minerale.

Locuri uimitoare de vizitat în Estonia

Aici sunt câteva atracții turistice populare în Estonia:

- Vechiul oraș din Tallinn, inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO

- Castele medievale, cum ar fi Castelul Toompea și Castelul Narva

- Parcul Național Lahemaa, unde puteți explora lacuri, păduri și plaje de nisip

- Insula Saaremaa, care are un castel, biserici vechi și plaje frumoase

- Mănăstirile și vechile biserici, precum Mănăstirea Pühtitsa și Biserica Sfântului Ioan din Tartu

- Muzeul Kumu Art, situat în capitala Tallinn, care găzduiește o colecție impresionantă de artă estoniană și internațională

- Pădurea de bambus din Parcul Național Alutaguse, o destinație unică și interesantă în Estonia.

Cel mai bun timp pentru a călători

Ca turist, cea mai bună perioadă pentru a vizita Estonia este între lunile mai și septembrie. În această perioadă, clima este mai caldă, iar zilele sunt mai lungi. Există multe festivaluri și evenimente culturale organizate în această perioadă, inclusiv festivalul medieval de la Tallinn, festivalul de muzică clasică de la Pärnu și festivalul de jazz de la Saaremaa. În plus, este sezonul de vârf pentru explorarea naturii și a peisajelor deosebite, cum ar fi peisajele rurale pitorești, plajele de nisip fin și pădurile dense.

Loading...
logo-up icon