location icon
calendar icon
moon-dark icon
smile icon
logo-up icon

Cipru

Cyprus este o destinație turistică populară pentru că oferă plaje frumoase, ape cristaline, o istorie bogată și o cultură vibranta. Insula are o gamă largă de amenajări turistice, de la hoteluri și vile de lux până la camere de închiriat și pensiuni, astfel încât să poată fi găsite opțiuni pentru orice buget. Oferă o mulțime de activități, cum ar fi snorkeling, scuba diving, kitesurfing, windsurfing, caiac, vânătoare de comori și tururi culturale. De asemenea, Cipru are delicii culinare locale, inclusiv humus, halloumi și mezze, și o atmosferă relaxantă și prietenoasă.

Mâncare în Cipru

În Cyprus, ca turist, ar trebui să încerci mâncărurile tradiționale, cum ar fi souvlaki, ciorba de pui avgolemono, moussaka și halloumi, un brânză locală. De asemenea, ar trebui să încerci fructele de mare și peștele proaspăt, adesea pregatite după rețete tradiționale cypriote. În timpul vizitei în Cyprus, nu ar trebui să ratezi nicio ocazie de a savura o ceașcă de cafea turcească dulce sau un pahar de rachiu tradițional cypriot, numit ouzo, care poate fi însoțit de mezze, o selecție de gustări tradiționale cypriote.

Locuri uimitoare de vizitat în Cipru

Există multe locuri frumoase pe care le puteți vizita în Cyprus. Iată câteva sugestii:

1. Plaja Nissi - situată în Ayia Napa, este una dintre cele mai populare plaje din Cyprus. Are nisip fin și ape cristaline.

2. Castelul Saint Hilarion - situat pe vârful unui deal în apropiere de Kyrenia, acest castel medieval oferă vederi impresionante ale insulei.

3. Moscheea Selimiye - situată în Nicosia, această moschee magnifică a fost construită în secolul al XVI-lea și are o arhitectură uimitoare.

4. Parcul Național Troodos - acest parc este situat în Munții Troodos și oferă o varietate de trasee de drumeții, precum și cascade și peisaje naturale impresionante.

5. Orașul vechi din Limassol - centrul istoric al orașului este o combinație de arhitectură tradițională, magazine și restaurante pentru a experimenta cultura și gastronomia locului.

6. Mănăstirea Kykkos - situată în Munții Troodos, această mănăstire bizantină este cunoscută pentru faimoasa sa icoană a Fecioarei Maria.

7. Golful Aphrodite - aceasta este locul legendar al nașterii zeiței greciță a iubirii, Afrodita, și oferă un peisaj spectaculos de coastă abrupta.

Acestea sunt doar câteva dintre cele mai renumite atracții din Cyprus, dar insula are mult mai multe de oferit.

Cel mai bun timp pentru a călători

Cea mai bună perioadă pentru a vizita Cyprus ca turist este între luna mai și luna octombrie, când temperaturile sunt calde, dar nu prea înalte și există puține șanse de ploaie. În această perioadă, plajele sunt deschise și există numeroase evenimente și festivaluri culturale care au loc în întreaga țară. Dacă doriți să evitați aglomerația și bugetul mai ridicat al sezonului de vârf, puteți considera o vizită în Cyprus în lunile aprilie sau noiembrie.

Loading...
logo-up icon