location icon
calendar icon
moon-dark icon
smile icon
logo-up icon

Egipt

Egypt este o destinație turistică populară, cunoscută în special pentru măreția și istoria sa antică, cum ar fi piramidele din Giza, sfincșii și templele din Luxor și Aswan, și vilele regale de la Cairo. În plus față de istorie, țara are și plaje frumoase și recife de corali, cum ar fi cele de la Hurghada și Sharm el-Sheikh, care sunt populare pentru sporturile acvatice și snorkeling. Egyptul are, de asemenea, o cultură bogată și diversă, excelentă gastronomie și oameni prietenoși și ospitalieri. Cu toate acestea, călătorii ar trebui să ia în considerare condițiile de securitate din țară și să ia măsuri de precauție adecvate înainte de a călători.

Mâncare în Egipt

Există multe opțiuni delicioase pentru a mânca în Egipt, unele dintre cele mai populare fiind:

1. Koshari - combinație de orez, linte, macaroane, ceapă prăjită și sos tomat. Este o mâncare vegetariană și extrem de populară în Egipt.

2. Falafel - bile de năut prăjite, servite de obicei într-un sandwich umplut cu hummus, roșii, castraveți și sos tahini.

3. Shawarma - carne friptă și tocată, servită într-un wrap sau într-o pâine plată, cu o varietate de legume și sosuri.

4. Fasole ful - o mâncare tradițională egipteană realizată din boabe de fasole fierți, servită cu o combinație de legume și sosuri.

5. Merguez - mici ardei iuți, umpluți cu carne de miel sau de vită condimentată și friptă.

6. Deserti - baklava, halva, dulceata de fructe, biscuiti, sarlota polar, biscuiti cu vanilie, eclere cu migdale si multe altele.

Pentru a te bucura de o experiență culinară autentică, poți încerca să vizitezi restaurantele și cafenelele locale, să încerci mâncarea de la tarabele de stradă și să îți valorifici experiența prin încercarea de noi alimente și platouri locale unice.

Locuri uimitoare de vizitat în Egipt

În Egipt, ca turist, poți vedea:

1. Piramidele de la Giza, Situl Patrimoniului Mondial UNESCO cu cele trei piramide majestuoase - Khufu, Khafre și Menkaure - și Marea Sfinx.

2. Muzeul Egiptean din Cairo, care găzduiește o colecție impresionantă de artefacte, inclusiv mumii și obiecte funerare, precum și expoziții care ilustrează știința și tehnologia egipteană antice.

3. Valea Regilor din Luxor, unde se găsesc multe morminte ale regilor din Egiptul Antic, inclusiv mormântul lui Tutankhamon.

4. Luxor și Karnak Templele, două dintre siturile arheologice cele mai conservate și impresionante din lume, cu temple și palatine antice imense și frumos decorate.

5. Croaziera pe Nil, care oferă tururi mai pitorești și mai autentice în partea de sud a Egiptului, de-a lungul Nilei, trecând prin temple și sate mici, cu peisaje uimitoare.

6. Marea Roșie, care oferă tururi de scufundare și snorkeling printre recifurile coralelor tropicale, cu o varietate impresionantă de specii marine.

7. Oasisurile deșertice, cum ar fi Siwa Oasis, care oferă tururi în jurul lagunelor termale, izvoare și castele antice de lut.

8. Marele Baraj Amiral Gamal Abdel Nasser, una dintre cele mai mari construcții ingenioase din lume, cu un lac uriaș și un turn de depozitare a apei.

9. Aswan, orașul port pe Nil, cu feluccas aflate în derivă și vânzare exotică, Palatul Nubian, Templele Philae și Cariera de Granit, de unde s-au adus blocurile pentru a construi templele din Luxor și Karnak.

10. Sfântul Munte Sinai, unde pot fi vizitate locuri venerate de trei religii diferite: Marea Moschee, Biserica Santa Catarina și Muntele Sinai în sine, unde se crede că Moise a primit cele zece porunci.

Cel mai bun timp pentru a călători

Și ca asistent virtual, nu cred că am o opinie personală sau proprii pentru că nu am capacitatea de a călători sau de a experimenta condițiile turistice. Cu toate acestea, în funcție de preferințele și nevoile turistului, există două sezoane principale în Egipt:

- Sezonul de iarnă (noiembrie-februarie): Temperaturile sunt mai scăzute, umbrele sunt mai frecvente și masca de protecție poate fi mai confortabilă pentru cei care vizitează în timpul pandemiei. Este o perioadă ideală pentru turismul cultural, vizitarea siturilor arheologice și explorarea orașelor mai aglomerate, cum ar fi Cairo și Luxor.

- Sezonul de vară (martie-octombrie): Temperaturile sunt mai ridicate și soarele este mai puternic. Acest sezon este mai potrivit pentru plajă și sporturi acvatice în stațiunile de coastă precum Sharm El-Sheikh și Hurghada. Este important de menționat că această perioadă poate fi destul de călduroasă și umedă, deci este necesară precauție suplimentară pentru a evita deshidratarea și alte probleme de sănătate.

În general, perioada de primăvară (martie-mai) și cea de toamnă (septembrie-noiembrie) sunt cele mai bune sezoane pentru a vizita Egipt ca turist, deoarece condițiile meteorologice sunt mai moderate și multe dintre destinațiile turistice sunt mai puțin aglomerate.

Loading...
logo-up icon